Čo chutilo v Bratislave

Na území dnešnej Bratislavy spočíval význam gastronómie nielen v dobrom jedle a nápojoch. V tomto voľakedy tradične etnicky zmiešanom a multikultúrnom m(i)este išlo o spôsob a štýl života, kultúru i kultivovanosť. Od Keltov, cez Rimanov, Slovanov, cez noblesu korunovačných slávností, pôstne zvyky, ľudové zábavy, poľovačky, víno, viechy, šampanské, kóšer kuchyňu, sladkosti a kaviarenský život si až po 20. storočie pripomenieme, čo všetko našim predchodcom chutilo.
Získajte pravidelné informácie o Bratislavských rožkoch emailom
Podporili nás

Kalendár podujatí

Podporte záchranu vzácnych dokumentov, rodinných fotoalbumov, kníh, fotografií a pohľadníc, záchranu atmosféry trojjazyčného mesta Pozsony/Pressburg/Prešporok.
Členom občianskeho združenia sa môže stať jednotlivec, alebo organizácia po vyplnení a zaslaní žiadosti o členstvo.
Inzerujte na našej stránke!